ТОП продуктів для підвищення імунітету

Свята закінчились, а з ними і смачні пасочки та шашлики.
Треба повертати свій організм до звичного раціону.
Центр культури підготував для тебе ТОП корисних продуктів які підвищать твій імунітет:

Часник

Його цілющі властивості визнані майже в усьому світі. Часник залишається улюбленим профілактичним засобом. Для зміцнення імунітету корисно їсти цей продукт в свіжому вигляді. Можна додавати часник в соуси, м’ясні страви, натирати їм тости. Але якщо ви до любителів часнику не належите – додайте його в суп або в будь-яке інше блюдо в процесі приготування – частина аромату випарується, а користь залишиться.

Риба

Риба – це джерело омега-3 жирних кислот, яких в нашому організмі зовсім недостатньо для підтримки імунітету. Обирайте жирну рибу, наприклад тунця, макрель або лосося. Крім того, наш організм не здатний виробляти цинк і тому нам необхідно вживати продукти, які в надлишку містять цей елемент, в тому числі і рибу. Справа в тому, що цинк бере безпосередню участь в будові імунних клітин.

Шоколад

Справжній темний шоколад з великим відсотком вмісту какао допомагає не тільки повернути організму активність, але і захищає його від шкідливих бактерій, які нас підстерігають всюди. Какао в чистому вигляді стимулює імунну систему, не дозволяючи їй підкорятися вірусам.

Гриби

Щоб організм успішно боровся з інфекцією, вам необхідно вживати в їжу продукти, які сприяють посиленню захисних властивостей лейкоцитів, це допоможе значно швидше повернутися в форму. З таким завданням впораються майже всі види грибів.

Імбир

Важливо пам’ятати, що для стимуляції імунітету, а так само при застуді в початкових стадіях можна вживати тільки корінь імбиру. Його цілющі властивості відомі ще з давніх часів. Продукт містить вітамін С, ретинол і вітамін В. Імбир можна застосовувати у вигляді приправ до різних страв – його додають в суп або кашу, м’ясні страви, приправляють їм курку. Також можна заварювати імбирний чай – дрібно порізати корінь, залити окропом, додати лимон, м’яту і мед в рівних пропорціях і дати настоятися.

Лимон

У плодах лимона висока концентрація вітаміну С, проте, він зберігається тільки в свіжих примірниках і соку, а при термічній обробці або тривалому контакті з повітрям руйнується. Тому лимонний сік необхідно додавати в воду і тут же її випивати. До того ж доведеться відмовитися від чаю з лимоном, адже в окропі цілющі властивості цитрусового випаровуються.

Мед

Крім багатого смаку,мед має ще й різноманітні цілющі властивості: мед загоює рани, підтримує нервову і імунну системи в тонусі. При застуді мед сприяє швидкому одужанню, а якщо ви візьмете за правило з’їдати щодня по ложці меду, хвороби будуть обходити вас стороною.

Кефір

Кефір напевно здасться вам досить несподіваним засобом для підтримки імунітету, ми використовуємо його при опіках, ми п’ємо його під час дієт, але виявляється, цей напій допоможе уникнути непотрібної застуди. Кефірний грибок має властивість поліпшувати травлення і підтримувати захист кишечника від проникнення в нього бактерій. За рахунок кальцію і вітаміну D, він зміцнює кістки і допомагає кровотворенню, стимулює синтез захисних антитіл в крові і боротьбі вірусами.

Гарбуз

Гарбуз містить бета-каротин, який допомагає налагодити і підтримувати правильну комунікацію клітин організму між собою, а це головна запорука нормального функціонування імунної системи.

Смачного
#ЗНУвдома

You may also like...

Залишити відповідь