ЗНУ знову на дистанційці.

Але під час дистанційного навчання, тим більше вдома, дуже складно зосередиться і не відволікатися на домашні справи.

Як змусити себе навчатись в домашніх умовах, коли поруч диван, інтернет і холодильник?

Ось декілька порад:

  • Вранці найголовніше – це витягнути себе з ліжка. Не порушуйте свій режим. Якщо раніше ви прокидалися о 7 ранку, то і продовжуйте вставати в цей час.
  • Найбільш важливим в організації дистанційного навчання є правильне робоче місце. Бажано, щоб це був стіл з персональним комп’ютером, гарне освітлення, відсутність шуму і комфорт – це допоможе налаштуватися на навчальний лад.
  • Під час навчання дуже важливо час від часу перемикатися на інший вид діяльності. Вставайте з-за столу і починайте рухатися. Якщо ви залишитеся відпочивати біля монітора, розглядаючи смішні картинки або спілкуючись в соціальних мережах, це швидше змусить тебе стомитися.
  • Складіть собі новий розклад, щоб витрачати час не тільки на навчання або сон. У цей розклад потрібно внести відпочинок і дозвілля, який відверне вас від сумних думок. Краще встановлювати таймер, який підкаже, коли пора переходити до наступної задачі.
  • Вимкніть всі програми і соцмережі, які можуть відволікати вас від навчання. Наприклад, можна дозволити собі пограти 20 хвилин або переглянути приватні повідомлення кожні півтори години занять, але не більше.

Бажаємо продуктивного навчання.

You may also like...

Залишити відповідь