ТОП фільмів, які виявилися кращими за книги

• Безліч режисерів беруть за основу своїх фільмів літературні твори. Не завжди вони можуть перевершити книгу, але ми зібрали для Вас ТОП екранізацій не гірших за оригінал

«Леді Макбет»
Книга: «Леді Макбет Мценського повіту», Микола Лєсков, 1864
• Вільне переосмислення нарису Лєскова, демонструє події пуританськлї Англії, підносить глядачеві свіжі цікаві інтерпретації персонажів, але доводить універсальність історії. Красива і вишукана картина заворожує своєю глибокою ретельною продуманістю і символізмом.

«Престиж»
Книга: «Престиж», Крістофер Пріст, 1995
• Оскільки мова йде про містичноу історію, автор роману протягом розповіді майстерно вводить аудиторію в оману. Крістофер Нолан-режисер, використовував той же прийом, який у фільмі виглядає набагато ефектніше за рахунок візуалізації. Події в кіноадаптації розвиваються в більш щільному темпі, що в поєднанні з похмурою «нолановоскою» атмосферою робить фільм більш захоплюючим, ніж оригінальний роман

«Реквієм за мрією»
Книга: «Реквієм за мрією», Х’юберт Селбі, 1978
• «Реквієм за мрією» сповнений візуальних образів, які переслідують вас ще довгий час після перегляду. І в цьому фільмі образи особливо нещадні і жорстокі. І якщо роман можна назвати різким і сумним, то екранізація буквально просякнута безвихіддю, яка відчувається глядачем і «виводить» його з емоційної рівноваги.

«Втеча з Шоушенка»
Книга: «Рита Хейворт або Втеча з Шоушенка», Стівен Кінг, 1982
• Адаптація повісті Стівена Кінга з авторського збірника «Чотири сезони» вийшла набагато глибше і змістовніше вихідного матеріалу. Картина Френка Дарабонта входить в список кращих фільмів усіх часів, на відміну від повісті, яка є одним з другорядних і незначних творів Кінга.

«Великий Гетсбі»
Книга: «Великий Гетсбі», Френсіс Скотт Фіцджеральд, 1925
• Пронизлива драма, знята за мотивами відомого однойменного твору Френсіса Скотта Фіцджеральда, класика американської літератури. Історія розповідає про епоху 20-х років XX століття. Багатство в цей час забезпечувало особливе становище в суспільстві і ряд привілеїв, проте далеко не завжди гарантувало щастя. Як залишитися собою і не втратити найдорожче в наповненому брехнею та обманом блискучому світі?

Приємного перегляду

#ЗНУвдома

You may also like...

Залишити відповідь